Teksti


KOMMENTTEJA - SUOSITUKSIA - LAUSUNTOJA

Timo Kulmakko on suosittu esiintyjä yksityistilaisuuksien lisäksi mm. yritysten henkilöstö- ja asiakastilaisuuksissa, messuosastoilla sekä tuotelanseerauksissa. Kulmakko on esiintynyt myös lukuisien Suomen johtavien yrityksien johtoryhmille, Suomen Pankin johtajille, Finnairin Pohjois-Amerikan asiakastilaisuuksissa New Yorkissa, Nokian kansainvälisille työntekijöille, Levin lentoyhtiöiden MM-kilpailujen avajais- sekä päätösgaaloissa, Düsseldorfin Medica- messuilla useana vuotena. Kulmakon ammattimaista taikuutta on koettu lukuisina vuosina Tankavaaran Kullanhuuhtojien MM- sekä SM-kilpailujen viihdyttävänä oheisohjelmana samoin kuin Harley-Davidson Finland kokoontumisajossa.


Aivan mahdottoman viihdyttävä ohjelma! Saimme paljon enemmän kuin tilasimmekaan, suurkiitos Timo!”  M.H. /  Valtakunnallisen liiton oheisohjelma Viking Grace 9/2021


Tätä lisää, toimii upeasti vauvasta vaariin!”  T.P. /  Silja Serenade 10/2021SUOSITUKSIA JA LAUSUNTOJA


Tapasin Timo Kulmakon ensimmäisen kerran 80-luvun puolivälissä, jolloin hän esiintyi Aitoon Kirkastusjuhlilla Timo Taikurina, saaden lapset täysin pauloihinsa ja tätä kautta myös lasten vanhemmat.

Timo oli jo tuossa vaiheessa esiintynyt pitkään lasten superviihdyttäjänä ja kehittänyt omaa osaamistaan erittäin kunnianhimoisesti. Tätä taustaa vasten pidän Timon rohkeaa elettä jättää valtavan suosion saavuttaneena ryhtyen etsimään jotain uutta niin taikurina kuin esiintyjänä.

Timo on ollut koko uransa ajan yksi Suomen kysytyimmistä esiintyjistä, mikä on vaatinut huikean määrän harjoittelua ja ajankohtaisten asioiden seuraamista. Timosta voi hyvällä syyllä sanoa, että hän taikurina, esiintyjänä ja taiteilijana on klassisen taustan omaava moderni taiteilija.

Olen itse näyttelijä ja esiintyjä ja nähnyt Timon esiintyvän lukuisia kertoja, pyrkien tinkimättömästi dialogiin yleisön kanssa, mikä mielestäni on taiteilijan tärkein tehtävä.

Jukka Puotila

Vuoden Viihdetaiteilija 1990
Vuoden Viihdyttäjä 1993
Pro FINLANDIA 2015
Suomen Kansallisteatterin näyttelijä 1984 - 2018SUOSITUS TIMO KULMAKOLLE

Hän on vuosikymmenten aikana tehnyt Suomessa ainutlaatuisen monipolvisen taikurikarriäärin, joka on pitänyt sisällään koko suomalaisen yleisön lapsista eläkeläisiin. Erityisesti Kulmakon jäljittelemätön ote aina rehelliseen lapsiyleisöön on ollut ihailtavaa.

Timo Kulmakon lukuisat, vuosikymmeniä kestäneet tv-sarjat ovat muovanneet kuvaa suomalaisesta taikuriosaamisesta ja -perinteestä poikkeuksellisen positiiviseen suuntaan ja samalla antaneet koko alalle erinomaisen menestysruiskeen ja uskottavuuden noston.

Timo Kulmakon kaikin tavoin ihmisläheinen ja humaani, huumorintäyteinen taikuritoiminta on ollut Suomessa vertaansa vailla olevaa.

Temppu – ja miten se tehdään. Sen tietää Timo Kulmakko.

Päiviö Pyysalo

toimittaja, juontaja, tv-ohjaaja, tuottaja, viihdepäällikkö, ohjelmapäällikkö
Oy Mainos-TV-Reklam Ab, MTV3, MTV Oy, BlueMedia Oy 1969–2010Timo Kulmakko on Suomalaisen taikuuden historian yksi merkittävimpiä vaikuttajia.

Esiintyjänä hänen tinkimätön ammattitaito ja karismaattinen lavapersoona ovat vaikuttaneet käytännössä meidän kaikkien alalla työskentelevien tapaan ajatella ja esittää korkeatasoista taikuutta.

Kulmakko on jakanut ainutlaatuisen laajaa alan tietämystään auliisti kollegoilleen ja ollut vaikuttamassa merkittävästi mm. suomalaisten kansainvälistä uraa tekevien taikureiden kasvuun ja menestykseen.

Tuottaja Timo Kulmakon taika- ja variete-produktioiden ansiosta katsojat ympäri Suomea ovat saaneet kokea unohtumattomia hetkiä kansainvälisten tähtiesiintyjien seurassa.

Kulmakon työt Suomen Taikapiiri ry:n ja Esiintyvät Taiteilijat ry:n puheenjohtajana jäävät maamerkkeinä yhdistystemme historiaan.

Markku Karvo

Frankfurt am Main
LIDO de Paris 1997 - 2003
Sirkus- ja varietetaiteen valtionpalkinto 2000
Yleisen näyttämötaikuuden maailmanmestari FISM BlackpoolLausunto

Timo Kulmakko on usean vuosikymmenen ajan ollut merkittävin kansainvälisen varietee- ja estraditaiteen tuottaja ja järjestäjä Suomessa. Hän on profiloitunut alan todelliseksi pioneeriksi Suomessa neuvoteltuaan ja järjestettyään useita globaalisti merkittäviä variete-alan huipputapahtumia ja kiertueita eri puolilla Suomea.

Alan keskusjärjestön Suomen Taikapiirin puheenjohtajana ja aktiivisena toimijana hän on toiminut eri vuosikymmenillä, sekä edesmenneen uranuurtajan Solmu Mäkelän perinteen arvostajana ja edistäjänä.

Merkittävää on hänen oma estraditaiteensa ja profiilinsa.

Kimmo Pyykkö

kuvanveistäjä
professori
Pro FINLANDIA 2008Suosituskirje

Hyvät naiset ja herrat.

Timo Kulmakko on tehnyt vuosikymmenten ajan mittaamattoman arvokasta työtä Suomalaisen taikuuden hyväksi. Hänen uransa TV-tähtenä, live-artistina, ohjaajana, näyttelijänä, tuottajana ja juontajana kestää helposti vertailun kansainvälistenkin huippujen kanssa. Timon ohjeet ja neuvot ovat auttaneet seuraavia taikuri-sukupolvia nousemaan itsenäisinä taiteilijoina yhä korkeammalle tasolle. Myös hänen työtään Suomalaisen taikuuden historian vaalimiseksi ei sovi unohtaa. Esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa hänen tuottamansa 720- sivuinen kirja Suomen Taikapiirin historiasta.

Jyrki ”Jay” Niemi

Saksassa vuodesta 1998 lähtien asuva ja esiintyvä ammattitaikuriLAUSUNTO

Timo Kulmakko on ollut keskeinen vaikuttaja suomalaisen sirkus- ja varieteekulttuurin kehityksessä. Jo 90-luvulla hän oli edelläkävijänä luomassa kokoillan taikateatteriesityksiä yhdessä lavastaja Kimmo Wiskarin kanssa. Nämä esitykset vaikuttivat merkittävästi Suomen ensimmäisen polven nykysirkustaiteilijoihin. Kulmakon 2000-luvulla tuottama Varietee Magica toi vuosittain Suomeen kansainvälisiä huipputaiteilijoita eri sirkuslajien saroilta.

Kulmakko on lisäksi pitänyt yllä suomalaisen taika-alan historian keräämistä, säilyttämistä, ylöskirjaamista ja julkaisua. Tästä upeana esimerkkinä hänen toimittamansa Suomen Taikapiirin historiikki. Hän on lisäksi mentoroinut useita nuorempia ammattitaiteilijoita taikuuden ja sirkuksen saralla.

Maksim Komaro

Maksim Komaro nykysirkusohjaaja ja taiteilija, joka on ohjannut monia suomalaisen nykysirkuksen avainteoksia. Oman taiteellisen työnsä ohella Komaro on ollut ideoimassa, perustamassa ja johtamassa monia maamme nykysirkuksen rakenteista ja instituutioista, kuten Cirko Uuden Sirkuksen Keskus, Sirkuksen Tiedotuskeskus, 531 Uuden jongleerauksen festivaali, Cirko Helsingin nykysirkusfestivaali ja maamme ensimmäinen nykysirkusryhmä Circo Aereo, jonka taiteellisena johtajana hän toimii. Komaron ohjaamia teoksia on esitetty yli kolmessakymmenessä eri maassa viidellä eri mantereella.Suositus

Timo Kulmakko on todella ansioitunut suomalainen taikuri, ollut sitä jo vuosikymmeniä, paitsi, että itse on huippuesiintyjä Timo on toiminut vuosia alansa puheenjohtajana ja tuonut tuottamassaan kirjassa esille koko suomalaisen taikapiirin, nostaen esille vanhoja mestareita ja uusiakin tulokkaita.

Timo Kulmakko on suomalaisten taikureiden luottomies.

Klaus Thomasson
juontaja
imitaattori


Timo Kulmakko

Harva suomalainen taikuri on jättänyt yhtä suurta jälkeä alamme historiaan kuin Timo Kulmakko. Minun sukupolvelleni Kulmakon aikanaan luoma Timo Taikuri hahmo on synonyymi sanalle taikuri. Kulmakko on kuitenkin lastenviihteen lisäksi tehnyt mittavan ja vertaansa vailla olevan uran myös aikuisten viihdyttäjänä ja taiteilijana. Alamme eri yhdistyksissä hän on ollut aktiivinen sekä tuonut sirkus- ja taikamaailman parhaita osaajia Suomeen esiintymään ja luennoimaan.

Timo Kulmakon uraa voisi luonnehtia sanoilla pitkä, ansiokas ja ainutlaatuinen.

Pete Poskiparta
ammattitaikuri mentalisti
Suomen Taikapiirin varapuheenjohtajaSuositus

Timo Kulmakko on pitkän uransa aikana ollut suomalaisen taikuuden keulakuva, sekä suurelle yleisölle että taikureiden keskuudessa. Hänen uransa on ollut vailla vertaa ja erittäin monimuotoinen. Siirtyminen koko kansan rakastamasta ja televisiosta tutusta lastentaikuriroolistaan yritystaikuriksi (esiintyen pääasiassa aikuisille) on hyvin vaativa muutosprosessi ja todistus Timon monipuolisuudesta. Päämäärätietoisuudessaan ja kyvyssään asioiden läpiviemisessä hän on loistanut Suomessa täysin ainutlaatuisen Varietee Magica -kiertueiden monivuotisena tuottajana sekä Suomen Taikapiirin puheenjohtajakausinaan isojen juhlatapahtumien järjestäjänä ja alamme historiikin vastuuhenkilönä. Kaikki nämä teot ovat huomattavalla tavalla nostaneet taikuuden arvostusta meidän suomalaisten silmissä.

Robert Jägerhorn

ammattitaikuri-näyttelijäLausunto

Suosituslausunto Timo Kulmakolle hänen pitkäaikaisesta koko työuran kestäneestä ammatillisesta esitystoiminnastaan, sekä laajemmin hänen näkemyksestään ja toiminnastaan sirkus- ja taikurialan kehittäjänä, tapahtumien tuottajana ja innostavana esiintyjänä.

Timo Kulmakko on sukupolvensa tunnetuimpia taikureita. Hän on toiminut ammattitaikurina nuoruusvuosistaan näihin päiviin asti. Timo Kulmakon pitkä työura taikurina ja viihdyttäjänä on hyvin tunnettu ja dokumentoitu.

Heikki Nevala

FM, tietokirjailijaSuositus Timo Kulmakolle

Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto on tehnyt yhteistyötä taikuri Timo Kulmakon kanssa jo usean vuoden ajan. Kulmakko on taikaesityksillään tuonut piristystä ja riemua mm. kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin, eläkeläisille, päiväkeskukseen, kylätaloille ja lähiöihin. Työskentely on ollut aina ammattimaista ja sisällöt laadukkaita.

Kulmakko on työskennellyt esittävän taiteen ammattilaisena koko ikänsä. Moni muistaa hänet vieläkin Ylen Pikku Kakkosen Timo Taikurina joka hämmästytti ja nauratti eri kokoisia katsojia vuosina 1979-1992. Vielä tänäkin päivänä esitysten jälkeen useat katsojat tulevat kertomaan siitä, miten merkittävä kokemus hänen esityksensä lapsena on ollut. Pikku Kakkosen ohella Kulmakko on luonut merkittävän uran taikurina esiintymällä Suomessa ja ulkomailla sekä erilaisissa televisio-ohjelmissa. Hänet tunnetaan erityisesti taidokkaasta lähitaikuudesta. Kulmakko on palkittu vuosien varrella useaan kertaan mm. Vuoden Taikuriksi vuosina 1998 ja 2005.

Timo Kulmakolla on poikkeuksellinen kyky olla läsnä yleisön kanssa ja kuunnella herkällä korvalla ihmisiä. Esityksistä muodostuukin usein vahvasti yhteisöllisiä tuokioita, jotka tarjoavat mahdollisuuden nousta hetkeksi arjen yläpuolelle. Kulmakko kuljettaa yleisön taikuuden ihmeelliseen maailmaan ja saa niin nuoret kuin vanhat iloiselle mielelle.

Kulmakko on pitkäjänteisellä työllään esiintyvänä taiteilijana jättänyt oman unohtumattoman jälkensä suomalaiseen lastenkulttuuriin ja sirkustaiteeseen.

Matti Selin

kulttuurituottajaKOMMENTTEJA

” Voiko parempaa baariohjelmaa olla kun Kulmakon kujeet omassa pöydässä viihtyisässä ravintolassa!”    P.L. / Pispalan Pulteri


” Loistavaa! Mahtava nähdä Timo Kulmakon upeet temput näin lähietäisyydeltä, mieletön kokemus!!”   A.T. / Pispalan Pulteri


” No nyt on hämmästystä ja kummastusta kerrakseen!!  Kunnioittava kiitos
koko pöytäseurueeltamme!”
    H.O.


” Tämä Kulmakon taikuus on loistavaa ravintolaviihdettä ja tarjoillaan omassa pöydässä tosi ammattimaisin ottein hyvällä meiningillä!  Suuret kiitokset!”    J.S.


” Variete MAGICA is full of some of the best international talent ever gathered to on a single stage.

It is the type of show that one sees in the great entertainment capitals of the world.

Timo Kulmakko produces an unforgettable event that brings the Art of Magic to a new level in Finland.

We had one of the best times of our lives participating in the October 2005 show. The show and the audiences were wonderful.

Variete MAGICA will for sure increase the appreciation for the Art of Magic in Finland.”

Norm and Lupe Nielsen  Las Vegas


All rights reserved
© Timo Kulmakko  Finland
KULMAKKO.html